söndag 28 februari 2010

Kanelbullar...

Nu har jag äntligen, efter otaliga upprepningar, fått kläm på mönstret. Spetsstickning är inte riktigt min grej, även om det blir fint när det är färdigt. Jag har delat av för ärmarna nu på morgonen och det kommer att bli en hel del stickning idag.
.
.
Kanelbullarna är slut i frysen, så det är bakdag här. Jag använder ett recept som jag hittade på Martins brödblogg.
.

torsdag 25 februari 2010

Fint till liten...

.

onsdag 24 februari 2010

Knappfynd

.
Tänk att man kan bli så glad av knappar! Alla möjligheter som far igenom huvudet, bara genom att hålla dessa ljuvligheter i handen.

tisdag 23 februari 2010

Färdigstickad... och bra fotoljus!

Äntligen klar och alla trådar är fästa. Det är en såå skön känsla att avsluta ett större stickprojekt, men det tar lång tid att genomföra.



Nu blir det äntligen lite småstickning igen. Jag har två babykoftor att välja mellan, Super-natural stripes eller Baby Sweater on Two Needles... snart kan jag sätta stickorna i det vårgröna Chili Gredelingarnet.

Träningsvärken efter all snöskottning har gett med sig, så i kväll blir det ett efterlängtat yogapass framför brasan. Kanske jag får någon mer i familjen med mej.

Det låg ett litet paket i brevlådan idag - pärlorna jag köpte på Tradera. Blev sugen på att tillverka några nya stickmarkörer och hittade lite fint.

måndag 22 februari 2010

Sticka smått

Jag lever i en sticktokigs drömvärld - det är ett barnbarn på väg... Lycka!
Detta ger oändliga möjligheter till rolig och snabb stickning, så jag har planerar en liten kofta i glada färger. Garnerna är valda, men utformningen har inte riktigt landat ännu.


Nu har jag äntligen stickat klart mannens tröja och det är bara några (ganska många) trådar att fästa. Jag hittade ett, för mig nytt sätt, att skarva trådar, Russian join, det ger betydligt färre trådar att fästa.



Ytterligare två snöbilder:




söndag 21 februari 2010

Hundsim i snö


Ute snöar det och är -15°, 40 cm nysnö har fallit och solen skiner. Härligt! Allting glittrar. . .



Vår dansk-svenska gårdshund Viggo älskar snö, men har lite problem att ta sej fram, liten som han är, så ibland ser man bara svansen sticka upp. Det händer att han inte kommer nånvart och då är det bara att lyfta honom rätt igen...



Igår började jag på en ny stickning; Studio Shorts av Elisha Laubacher (Ravelry-länk). Jag stickar i Cascade Yarns Heather med stickor 4mm. Garnet är mjukt och lättstickat, så stickningen flyter på bra. Har fått prova mig fram i storlekarna, men stickar nu i minsta storleken med halverad mängd ökningar, nu passar dom bättre.
Såg att många kommenterade att shortsen är rätt stora i storlekarna och det stämmer.

lördag 20 februari 2010

Stella

Pustar vid datorn efter en stunds svettig snöskottning. Jag orkade bara en fjärdedel av vad som behöver skottas och mer kommer det att bli. Pust! Mannen var lite orolig för att snön skulle försvinna när han köpte nya skidpjäxor och bindningar. Så blev det inte.


Egentligen hade jag tänkt berätta om vår stolliga katt Stella, eller katt förresten, vi har allt börjat undra. Hon är mer lik en hund än vår gårdshund Viggo. Stella är betydligt bättre på apportering än Viggo, bättre på inkallning. Hon försöker dränka sina leksaker istället för att bita sönder dom. Hundar brukar tugga sönder husses och mattes tofflor, men det är inte Viggo som gör det utan Stella. Det närmaste kattbeteende hon kommer är när hon försöker döda våra musmattor!
Söt är hon iallafall.

fredag 19 februari 2010

Snö och stickning

Oj, vad mycket snö det har fallit i natt och mer ska ner, enligt Smhi. Dagen fick börja med skottning direkt efter frukost, ja, inte jag utan mannen. Det är så bra att sticka en tröja till honom, för han vill att den ska bli färdig jättefort. Dagens arbetsfördelning: Jag stickar och bloggar - han skottar..

torsdag 18 februari 2010

Idag startar min bloggresa.

Jag har läst och inspirerats av bloggar i flera år och har först nu känt att jag vill dela med mej av mig själv. Det är omöjligt att leva upp till alla fantastiska bloggar som finns, så jag får göra det här på mitt sätt.
Idag bakar jag bröd på skrädmjöl och hel havre och längtar efter varmare dagar med sol och takdropp.


För alla oss som längtar efter våren - hasselblommor: